Harjoittelutoiminta

Metsästysammunnan harjoittelumahdollisuudet Tampereen seudulla ovat hyvät. Käytössä on kaksi ulkoharjoittelurataa ja yksi sisäharjoittelurata.

Sisärata sijaitsee Osmonkallion väestösuojassa Tampereen keskusta-alueella ja radan kunnossapidosta vastaa Tampereen Jousiampujat ry. Pirkanmaan Jousimetsästäjien jäsenillä on harjoitteluoikeus väestösujojan ns. takaradalla jossa seuralla on omat taustat metsästysammuntaharjoittelua varten.

Osmonkallion sisäharjoittelurata

Kesäaikaan käytettävissä on Kaupin ulkorata joka on myös Tampereen Jousiampujat ry:n ylläpitämä harjoittelupaikka. PJM:n käyttöön on asennettu omat metsästysammunnan harjoitustaustat radan reunaan. Kaupin rata ei ole talvikäytössä.

Pääasiallinen metsästysammunnan harjoituspaikka on PJM:n itse ylläpitämä maastorata Sasissa. Rata on rakennettu Tampereen kaupungilta vuokratulle 61 ha aluueelle ja radalla on noin 25 metsätysharjoitusmaalia, osa 3D-maaleja ja osa tavallisia solumuovitaustoja. Joukossa on myös liikkuva maali ja kaatuvat harjoitusmaalit. Rata on avoinna jäsenille ympäri vuoden mutta talviaikaan kunnossapito on vähäisempää. Alueella on myös nuotiopaikka jossa evästäminen onnistuu harjoittelun lomassa.Muutama maali on rakennettu FFAA -ampujien tarpeita silmällä pitäen.

3D -maali maastoradalla

Harjoittelua maastoradalla