Tapahtumakalenteri

SJML: IBEP-kurssi, LokalahtiLauantai  9.3.2019 10:00 - Sunnuntai 10.3.2019 16:00 - Lokalahti

Suomen Jousimetsästäjäin Liitto ry järjestää IBEP-kurssin 9.-10.3.2019 Kelokallion majalla, Lokalahdella.

IBEP eli International Bowhunter’s Education Program on paitsi erinomainen tilaisuus saada yhden viikonlopun aikana hyvät teoreettiset tiedot jousimetsästyksestä kuin myös suuremman riistan metsästykseen valmistava kurssi. Lähialueista Ahvenanmaa edellyttää jousimetsästäjiltä IBEP-kurssin suorittamista.

Virallinen kurssimateriaali on englanninkielinen, mutta kurssin koulutuskieli on suomi. Tälle kurssille otetaan mukaan maksimissaan 16 henkilöä ja se toteutuu 10 osallistujalla. Omat jousimetsästysvälineet ja muistiinpanovälineet mukaan.

Kurssi alkaa lauantaina klo 10.00 ja päättyy sunnuntaina noin klo 16.00, kurssin läpäisyyn vaadittavan kokeen tarkastamisen ja suoritustodistusten jakamisen jälkeen. Saapuminen kurssipaikalle on mahdollista jo perjantaina 8.3. klo 18:00 alkaen.

Kurssin aikana on myös mahdollisuus kokeilla erilaisia puupasseja, niiden käyttöä ja niiltä ampumista sekä liiton riistalaukaussimulaattoria.

Kurssimaksuun sisältyy lauantaina ja sunnuntaina yksi lämmin ateria + kahvit. Ota aamu- ja iltapalat mukaan itsellesi. Majoitus tapahtuu lattiamajoituksena, mukaan retkipatja/-sänky ja makuupussi. Kurssipaikalla on mahdollisuus käyttää grillikotaa ja saunaa.

Ilmoittautuminen lomakkeella tapahtumasivun kautta

Tapahtuman kotisivut

SJML: Lumimies 2019Lauantai  9.3.2019 11:00 - Lauantai 18:00 - Harjuntie 51 Kauhajoki, Etelä-Pohjanmaa 61850 Suomi

Ns. ulkokauden avaava, jo seitsemättä kertaa pidettävä kisa pidetään tutuksi tulleella paikallaan maaliskuun toisena lauantaina Kauhajoella Sahankylässä 9.3.2018.

Aika näyttää jälleen tuleeko Lumimies- vai Kurahousukisa. Eli paikka sama: Harjuntie 51, 61850 Kauhajoki.

Sarjajako viime vuosilta tuttu: vaisto, talja alle 55 paunaa ja talja +55 paunaa. Junnuille (alle 10v) ja nuorille tarvittaessa oma sarja. Miehet ja naiset ampuvat siis samassa, vain jousen jäykkyys määrittää sarjan. Lisäksi vielä SJML Cup-säännöistä poiketen yli 50-vuotiaat saavat käyttää suurentavaa tähtäintä ja vanhat vaistoukot opaskoiraa. Muuten…

Tapahtuman kotisivut

PJM: KevätkokousPerjantai  15.3.2019 18:00 - ABC Kolmenkulma, Rounionkatu 140, 37150 NOKIA

PJM:n sääntömääräinen kevätkokous, Kontio ja Kuoma kokoustila

Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1) valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
2) todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
3) hyväksytään työjärjestys
4) esitetään seuran toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto edelliseltä vuodelta ja päätetään tilien hyväksymisestä ja tilinpäätöksen vahvistamisesta.
5) päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.
6) toimitetaan hallituksen puheenjohtajan vaali joka toinen vuosi
7) toimitetaan hallituksen jäsenten vaali erovuoroisten tilalle
* Erovuorossa ovat Harri Verho ja Kari Kuusinen
8) Toimitetaan kahden tilintarkastajan ja heidän henkilökohtaisten varamiesten vaali alkaneelle kaudelle
9) vahvistetaan toiminta- ja riistanhoitosuunnitelma alkanutta kautta varten ja määrätään jäsenten riistanhoitovelvoitteet sekä päätetään mahdollisen riistanhoitovelvoitemaksun määräämisestä ja suuruudesta.
10) päätetään seuran liittymis- ja jäsenmaksun suuruudesta, kannattavien henkilöjäsenten vuotuisesta ja kertakaikkisesta kannattajajäsenmaksusta sekä kannattavien yhteisöjäsenten vuotuisesta ja kertakaikkisesta kannattajajäsenmaksusta
11) vahvistetaan alkaneen vuoden tulo- ja menoarvio
12) käsitellään mahdolliset seuran jäsenten erottamistapaukset, milloin seuran jäsen on sääntöjen 6§:n mukaan saattanut seuran kokouksen ratkaistavaksi erottamisensa
13) valitaan seuran edustajat ja heidän varamiehensä liittokokouksiin
14) Käsitellään muut hallituksen tai seuran jäsenten hallitukselle vähintään kolme viikkoa ennen vuosikokousta esittämät asiat sekä kokouskutsussa mainitut asiat.
15) Päätetään Suomen Jousimetsästäjäin liitto ry:lle ja muille liitoille, joihin seura kuuluu, tehtävistä esityksistä.
16) Keskustellaan muista mahdollisesti esille tulevista asioista, joista ei kuitenkaan voida tehdä päätöstä.

FFAA: 120 nuolen SM / Prättä-JousetSunnuntai  17.3.2019 - Loimaa