SJML ry:n jäsenseurojen puheenjohtajakokous

Sunnuntai 20.11.2016 - Tuomo Sivonen


SJML ry:n puheenjohtajapäivät Kyyjärvellä.

SJML:n jäsenseurojen puheenjohtajapäivät pidettiin Kyyjärvellä 18.-20.11.2016. Kyseessä oli SJML:n jäsenseurojen puheenjohtajille ja muille vastuuhenkilöille suunnattu toiminnan kehittämis- ja ideariihiviikonloppu johon oli yhdistetty kaurisjahti Kyyjärven Erämiesten vieraana. Tämän puheenjohtajapäivän teemana oli paikallisseuratoiminnan kehittäminen.

SJMLPJ3.jpg

Innokkaimmat saapuivat paikalle yöpymään jo perjantai-iltana jotta olivat valmiit lauantain jahtiin. Lauantaina kaurista ajettiin useamman koiran voimin. Ajoja ja tilanteita oli ja muutama kerta vedettiin vireeseen ja tähdättiinkin, mutta laukauksia ei suoritettu.

Allekirjoittanut saapui paikalle lauantaina iltapäivällä ennen varsinaista kokousta. SJML:n puheenjohtaja Antti Saarenmaa kertoi ensin SJML:n yleistilanteesta ja sitten tarkemmin SJML:n valmistelemasta jousimetsästyksen uudesta koulutusmateriaalista. Materiaali on pikapuoliin valmis ja tarkoitus on että se tulee sitten saatavaksi myös paikallisseurojen käyttöön koulutustilaisuuksiin (hyvä!).

Kokouksen pääaiheena oli allekirjoittaneen pitämä esittely paikallissuran toiminnan suunnittelusta, kehittämisestä ja johtamisesta ja esimerkkinä käytettiin mm. PJM:n toiminnassa hyviksi havaittuja menetelmiä. Sessio oli idearikas ja todettiin että moni seura painiskelee samankaltaisten haasteiden ja kehityssuunnitelmien kanssa ja että seuroissa jo opittua tietoa pitää ja kannattaa jakaa. Pyörää ei tarvitse aina keksiä uudestaan.

Esitys_1.JPG

Tilaisuudessa lanseerattiin myös paikallisseurojen tietopankki, joka tullaan perustamaan SJML:n kotisivujen alle ja sinne aloitetaan keräämään eri seurojen hyväksi havaitsemia menetelmiä, toimintamalleja ja materiaalia ikään kuin menetelmä- ja ideakirjastoksi. Tarkoituksena on hyödyntää ja jakaa koko SJML:n paikallisseuraverkoston osaaminen ja sitä kautta parantaa seurojen palvelutasoa ja helpottaa toimintaa. Tietopankki ei ole vielä toiminnassa mutta toteutetaan lähitulevaisuudessa.

Esitys_2.JPG

Iltasella sitten saunottiin ja jatkettiin ideointia ja vähän syötiin. Ammuttiin myös nopeusmittarin läpi ja illan ennätys taisi olla 326 fps.

SJMLPJ1.jpg

Sunnuntaiaamuna oli aamupalan jälkeen vielä muutaman tunnin jahti. Tehtiin kolme passitusta ja ajoja oli mutta laukauksia ei saatu.

SJMLPJ5.jpg

Kaiken kaikkiaan hyvä viikonloppu, kiitos SJML:lle ja Kyyjärven Erämiehille isännöinnistä. Tuntuu että paikallisseuratoiminnassa valtakunnallisesti on nyt konkreettisesti mahdollista saada kehitystä aikaan, kun lyödään kaikkien seurojen osaamiset ja vahvat alueet yhteen.

SJMLPJ4.jpg


Kommentit

23.11.2016 14:59  Hannu Kahila

Kiitoksia tyhjentävästä luennosta! Viedään tietoa eteenpäin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini