Yhteisjahti Teiskossa 17.9.2016

Sunnuntai 18.9.2016 klo 10:18 - Tuomo Sivonen


Olipa taas kaikin puolin hieno päivä metsän siimeksessä. Kokoonnuttiin ensin Kaanaan vanhalla koululla jossa jaettiin kimppakyydit ja siirryttiin jahtipaikalle jossa muodostettiin muutaman hengen pyypartiot ja laitettiin myös Iita- koira liikkeelle.

Pyyt vastailivatkin pilliin melkein heti ja ampumaetäisyydellä pyrähteli ja koikkelehti useampiakin, havaintoja oli paljon ja joku pääsi jo vetämään jousen vireeseenkin. Meistä kaikista muista poiketen yksi seuran jäsenistä ei tyytynyt vain virittämiseen vaan oivalsi oikein että jousen viritystä pitää seurata loogisesti ajatellen laukaus. Ja niinhän siinä kävi että yksi pyy korjattiinreppuun.

Menestyksellistä viritys / laukaus -tapahtumasarjaa seurannut onnittelusessio muistutti pituudeltaan itsenäisyyspäivän vastaanoton tervetulokättelyä. Kun oltiin makkaranpaistosta selvitty pakattiin äijät ja Iita-koira autoihin ja vaihdettiin paikkaa. Tässä vaiheessa porukkaan lyöttäytyi myös kolme paikallista haulimiestä joihin sattumalta törmättiin. Olivat olleet aamulla teeren kuvilla mutta tuloksetta.

20160917_142453.jpg

Uudessa paikassa otettiin sama strategia kuin aamulla eli ryhmät pyypillin kanssa metsään ja Iita irti. Tuloksena oli yksi jänisajo joka syntyi kun jahtivouti Piiroinen huomasi jäniksen ja sitten vietiin koira jäljille. Ajo ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ampumaan ei päästy sen paremmin jousella kuin haulikollakaan. Vaikka liha jäi puuttumaan vähän lämmitti se että Make ja Pena löysivät kantarelleja kastikeaineiksi. Makkarat olivat yhtä hyviä kuin aamullakin. Tämän jälkeen päätettiin siirtyä vielä läheiselle fasaanipaikalle katsomaan olisivatko fasaanit kotona.

No kotona oli muutama muuta niitä ei sitten lopulta nähty muuten kuin alueelle mennessä auton ikkunasta. Vaikka metsäsaarekkeet, pellon reunat ja puskat kollattiin pieteetillä ei linnuista näkynyt enää jälkeäkään. Yksi rusakko kuitenkin nousi ajomiesten edestä ihan loppuvaiheessa mutta se meni menojaan.

20160917_151320.jpg

Kaiken kaikkiaan hieno ja onnistunut päivä. Keli oli mahtava, seura hyvää ja saalista saatiin. Tai siis Antti sai mutta pääasia että tuli perheeseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini