Hällämaasto 2022

Pirkanmaan jousimetsästäjät ry järjestää maastotauluammuntakilpailut Sasissa heinäkuun 10. päivä 2022.

PJM ry on järjestämässä taulukilpailuita maastoon koska Tampereen Kaupunki järjestää kesällä 2023 European Master Games -kilpailut (EMG2023) Tampereella. Kilpailuun odotetaan yhteensä noin 5000 – 7000 kilpailijaa, lajeja on yhteensä noin 30 joista jousiammunta on yksi.

PJM on mukana järjestelyissä koska maastoammunta on eräs lajeista, minkä lisäksi PJM:n maastorata on Tampereen Kaupungilta vuokratulla alueella. EMG2023 kerää Tampereelle kilpailijoita enemmän kuin mikään muu urheilutapahtuma Suomessa, Jukolan viestiä lukuunottamatta.

Linkki EMG2023 kilpailusivuille: https://www.emg2023.fi/fi/

Maastojousiammunta eroaa 3D-jousiammunnasta huomattavasti varsinkin asiaan perehtyneiden ampujien mielestä. Ampumamatkat ovat pidemmät ja jokaisella rastilla ammutaan 3 nuolta per maali.

Kilpailu järjestetään tietääkseni ensimmäistä kertaa avoimena. Tämä tarkoittaa sitä että SJAL jäsenten lisäksi myös SJML/FFAA -jäsenet kuten kaikki muutkin metsästyskortin haltijat voivat osallistua kisaan (vakuutusturva). Jos kilpailijalla ei ole aivan selkeää käsitystä mihin aseluokkaan jousesi kuuluu, tulemme aivan varmasti löytämään sille sopivan luokan aamun asetarkastuksessa, kunhan jousesi ei ole jalkajousi.

Kilpailu on myös SJAL karsintakilpailu syksyn Maaston MM-kilpailuihin joten paikalle tulee varmasti parhaat maastoampujat Suomesta. Jo tämä on hyvä syy tulla kilpailemaan, pääset kokeilemaan taitojasi huippuporukkaan.

Tämän lisäksi mukana on Harrastesarja jonka maksimi ampumamatkat ovat ~ 30 metriä. Toivomme tämän aktivoivan kokeilijoita ja junioreita tulemaan mukaan.

Lopuksi: Kisaan ei vaadita lisenssiä, ei SJAL eikä FFAA.

Linkki kilpailukutsuun: https://www.jousimetsastys.fi/wp/tapahtuma/hallamaasto-2022-18-06-2022/

Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/n2VsDNhtrRhA1Y7q6

Tervetuloa!