PJM kaurisjahti Niinisalossa

Lauantai 14.1.2017 klo 19:48 - Tuomo Sivonen


Kaurisjahti Niinisalossa 8.1.2017

Paljon parempaa keliä ei olisi voinut olla kaurisjahdille tänään Niinisalossa. Paikalla oli jokseenkin 13 PJM:n jousimiestä ja lisäksi muutamia paikallisia haulikkomiehiä isäntäseura Niinisalon Erämiehistä sekä mäykyt Simo ja Ruti. Lähtöasetelmat olivat siis hyvät elleivät erinomaiset.

Aamukahvin jälkeen JP piti roll callin metsästysmajalla ja lätki äijille kartat passinumeroineen käteen. Jakauduttiin muutamiin autoihin ja ajo päälle. Ajoja olikin ja koirien edessä oli varmaan rusakoita kauriin lisäksi ja yksi pänninkiin veto aamulla saatiin aikaan mutta ei laukauksia sen paremmin jousella kuin haulikollakaan. Näköhavaintoja kauriista tehtiin lähimmillään noin 15 m päässä passista. Rusakon jälkiä oli lotissa paljon.

KJ2.jpg

Tämän jälkeen vetäytydyttiin evästämään Niinisalon Erämiesten hienolle metsästysmajalle ja makkaranpaiston jälkeen tehtiin uusi suunnitelma uudelle lohkolle. Ajoja taas oli mutta ei ampumatilanteita.

KJ6.jpg

Iltapäivän toiseksi viimeinen veto oli sitten se päivän kaikkein jännittävin, passitettiin talviruokintapaikan läheinen lotti melko tiehästi ja siellä saatiinkin ajo melkein heti päälle. JP ilmoitteli hetken päästä radiosta että nyt kannattaa vetää jouset vireeseen, kauris on ihan kohta passissa. No näin siinä kävikin. JP vissiin unohti ohjeistaa vireeseen vetämisen lisäksi että millä piikillä piti ampua koska tuloksena oli kolme eri jousimetsästäjän ohilaukausta kauriista. Kaksi maan tasalta ja yksi tornista. Yksi lisäveto vielä tehtiin ja passipaikkoja muutettiin mutta ei saatu enää tilanteita. Melko varmasti onnekas kauris meni seuraavaksi täyttämään Niinisalon varuskunnan sotkuun Eurojackpot -kuponkia.

KJ8.jpg

Hämärä tuli tämän jälkeen aika pian ja kiiteltiin isäntiä, hieno päivä taas ja parissa tilanteessa saatiin sykekin nousemaan jännityksestä, niin lähellä oli. JP lähti vielä hakemaan Simoa metsästä, tämä oli jäänyt lottiin pyörimään omiaan. Ensi kertaan.

KJ12.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini