PJM kaurisjahti 24.9.2016

Lauantai 24.9.2016 klo 21:58 - Tuomo Sivonen


PJM kaurisjahti Tampereen Ruskossa

Tänään järjestettiin kaurisjahti Tampereen Sotilaspoliisikillan vieraana Ruskossa. Paikalle vääntäytyi 14 jousimetsästäjää ja JP:n takapaksissa kaksi mäyräkoiraa. Luvallista riistaa tässä jahdissa olivat kauris, kettu, jänis ja rusakko sekä supi.

SPOL9.jpg

Tuomo T. SPOL -killasta toimi jahtipäällikkönä ja oli valmistellut lohkot ja numeroinut passipaikat karttaan. Noin tunnin roll callin ja välinetarkistusten jälkeen jaettiin passipaikat ja käveltiin ensimmäiselle lohkolle. Mäykyt irti ja JP koirien kanssa vyöryttämään lohkoa. Mitään ei kuitenkaan saatu liikkeelle joten palattiin kokoontumispaikalle kahville ja välipalalalle.

SPOL4.jpg

Verensokerien palauduttua otettiin kohteeksi toinen lohko ja sama hyväksi havaittu metodi: ukot metsään, passipaikoilta kuittaukset radiolla ja sitten JP ja mäykyt laskettiin irti. Tällä ajolla syntyi vähän liikettä ja koirat jotakin haukkuivat mutta hämäräksi jäi oliko jälki tältä vai eiliseltä päivältä. Saattoi myös olla lintuja, alueella tehtiin paljon pyyhavaintoja.

SPOL10.jpg

Yhteisellä päätöksellä tehtiin sitten makkaravalkeat ja lounastauon jälkeen otettiin alueen kolmas ja viimeinen lohko käsittelyyn. Taas oli haukkuja mutta kauriita tai jänöjä ei nähty. Vähän viiden jälkeen palattiin sitten kokoontumispaikalle ja pakattiin kamat ja koirat autoihin. Sen verran tarkkaan JP ja mäykyt lohkoja kampasivat että kyllä varmaan olisi löytynyt jos alueella olisi kauriita ollut. Tänään ei ollut. Alueella sijaitsee metsäkirkko mutta kauriit eivät olleet sielläkään.

Vaikka tänään laukaustakaan ei ammuttu, keli oli hieno ja mukavaa oli muutenkin. Lisäksi äiti oli laittanut hyvät eväät. Alueella oli jonkun verran ulkoilijoita (Birgitan polku menee alueen läpi) ja muutaman kanssa oltiin jutuissakin.

SPOL8.jpg

Suurkiitos SPOL-killalle mahdollisuudesta, Tuomolle isännöinnistä ja JP:lle koirapalveluista. Liikunta -appin mukaan askeleita kertyi 14904 ja kilometrejä 11,26. Väitti myös että 764 kcal olisi palanut mutta rippipuku ei edelleenkään mahdu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini