Kauriin kaato / PJM ry Vuoden Erätarina -voittaja

Maanantai 8.8.2016 klo 22:24 - Antti Arkkukangas


Tästä kaikki alkoi. Jutellessani eräänä päivänä työnantajani kanssa metsästyksestä, sanoi hän nähneensä maillaan erittäin pieniä peuran jälkiä. Hoksasin heti mistä on kyse, kauriitahan siellä! Ehdotin että laittaisin ruokinnan kaurapellon reunaan ja syksyn edetessä ottaisin kauriin reppuun. Lupasin tietysti mukavan osan myös maanomistajalle. Homma oli sillä selvä.
Alkoi kulkureittien etsiminen ja riistakameran ripustelu.

Kaurapellon reunaan asennettu riistakamera antoi heti lupaavia kuvia. Nuoren pukin vakiintuneet kulkureitit oli helppo löytää. Ruokintapaikka tulisi lähelle tätä reviirimerkkiä.

Ruokintapaikalla tarjoiltiin kauraa ja porkkanaa. Kaurat hoituivat Säijän metsästysseuran kaurasiilosta ja porkkanaa hain Teivon raviradalta tiistaisin 20kg säkeissä.

Ruokintakatos ja puupassi. Ruokinnan jatkuessa soitin myös Kangasalan rhy:n ja tiedustelin mahdollisista kauriin pyynnin rajoituksista. Rhy:stä näytettiin vihreätä valoa ja toiminnanjohtaja kertoi alueella olevan runsaasti kauriita. Kauriin ruokinta ja mahdollinen kaato sopisi kuvioon senkin vuoksi että läheisellä Lahden tiellä tapahtuu usein kauriskolareita.